akcie
Pekné zakončenie Slovenského pohára
13 Apr 2019
akcie_obrazok

V Starej Ľubovni sa uskutočnilo záverečné tretie kolo Slovenského pohára detí a žiakov, ktoré bolo spojené s Majstrovstvami Slovenska v kumite družstiev 10-11 ročných. Náš oddiel si zo súťaže odniesol dva cenné kovy.

V hre boli až dve celkové prvenstvá v trojkolovej pohárovej súťaži. Maťka Beňová mala možnosť získať Slovenský pohár v kategórii kumite dievčatá do 24 kg, avšak za podmienky, že v treťom kole získa prvé miesto a jej najväčšia konkurentka bude najlepšie druhá. Tú porazila o postup do finále a teda mala všetko vo svojich rukách. V napínavom finále vyhrávala už 2:0, avšak tesne pred koncom sa vyfaulovala na hansoku. Napriek tomu je druhé miesto v súžťaži ako aj v celkovom pohári skvelým výsledkom.

O ďalší pohár bojoval Alex Greguš v kategórii kumite starší žiaci do 35 kg. Keďže prvé dve kolá Alex vyhral, mal už Slovenský pohár tak povediac vo vrecku. Napokon vyhral aj tretie kolo a získal tak vytúžený pohár, ktorý si preberie na Masjtrovstvách Slovenska približne o mesiac.

Majka Suchoňová bojoval v kategórii kumite mladšie žiačky nad 37 kg o tretie miesto. V rozhodujúcom zápase vyhrávala 2:1, avšak zápas napokon skončil výsledkom 2:2 a víťazstvom súperky, nakoľko prvý bod získala práve ona. 

Alex Greguš, Marcel Beňo spolu s kamarátom Máriom Pavlovičom z KK Žilina bojovali aj o majstrovský titul na Majstrovstvách Slovesnka družstiev. Najskôr prehrali s neskôrším finalistom z Prešova. Vďaka tomu sa však dostali do repasáže, kde najskôr porazili Trenčín. So Sabinovom to bol urputný boj až do poslednej sekundy. Za stavu 1:1 na zápasy vyhrával v rozhodújúcom zápase Marcel Beňo 5:4 ešte 15 sekúnd pred koncom. Na postup do boja o tretie miesto by stačila aj remíza, avšak bohužiaľ nakoniec prehral.

Pozri si fotogalériu.