akcie
Stellka je majsterkou Slovenska
14 May 2017
akcie_obrazok

Vrchol mládežníckej súťažnej sezóny v karate - Majstrovstvá Slovenskej republiky detí a žiakov - sa tento rok konal v Košiciach a ani tentoraz pri tom nechýbali mladí sokolisti zo Žiliny. V obrovskej konkurencii viac ako 500 najlepších pretekárov z celého Slovenska vybojovali jedno zlato a dvakrát bronz.

V kategórii kumite mladších žiačok pokročilých do 32 kg si so všetkými svojimi súperkami skvele poradila Stellka Bytčanek. Svoj finálový súboj vyhrala 5:0 a získala tak titul majsterky Slovenska pre rok 2017. Jakub Labuda bol na prahu finálového súboja v kategórii kumite starších žiakov začiatočníkov nad 40 kg, avšak poslednú techniku nohou na hlavu posúdili rozhodcovia ako príliš silnú a tri body, ktoré mohol dostať nakoniec nedostal. Musel tak bojovať o tretie miesto, kde však nezaváhal a s prehľadom vyhral 2:0. Aj Marcel Beňo prehral svoj boj o postup do finále kategórie kumite mladších žiakov pokročilých do 26 kg. Ale rovnako ako Kubo ukázal bojovného ducha a v boji o tretie miesto vyhral vysokým rozdielom 4:0.

Bola to skvelá bodka za ďalšou úspešnou súťažnou sezónou. Teraz našich mladých karatistov čaká už len drilovanie techník na páskovanie na konci júna, kde získajú ďalšiu odmenu - vyššie opasky za svoje technické zručnosti v karate.

Pozri si fotogalériu.